SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Suiker broodpudding taart

Suiker broodpudding taart

Deze taart is fantastisch als dessert! Warm of koud, met een bolletje ijs, wat slagroom.. De basis van deze taart is echt Fries Suikerbrood. Deze vliegen als warme broodjes over de toonbank bij de bakkerij waar ik werk. Deze suiker broodpudding taart stond dus al even op mijn lijstje om te maken!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze suiker broodpudding taart:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter of bakspray.
  2. Snijd het suikerbrood in kleine stukjes.
  3. Doe de melk, slagroom, eieren en suiker in een beslagkom en mix deze door elkaar. Schraap het merg uit het vanille stokje en voeg toe aan het mengsel, mix kort door.
  4. Verdeel de stukjes suikerbrood over de springvorm en giet hier het melk/room/ei mengsel overheen. Roer een beetje door elkaar, het suikerbrood zakt wat in.
  5. Bak de broodpudding in 45 minuten gaar. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Haal uit de springvorm.
  6. Warm is de taart het lekkerst, maak wel af met een beetje poedersuiker.

Enjoy!

Ingredienten

Suiker broodpudding taart