SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Taartje vol liefde

Harten taartje

Een taartje voor jou, omdat ik je lief vind. Maak jij dit gebaar wel eens? Je steekt tijd en energie in iets, voor iemand. Dit taartje kun je geven op Valentijnsdag, voor Moederdag, Vaderdag of als bedankje aan je beste vriend of vriendin. Een ding is zeker, het komt uit een goed hart!

Met moederdag in aantocht heb ik dit taartje gemaakt voor mijn mama. Het is een recept voor een klein taartje, voor 1 persoon (alhoewel het een beste hap is ­čśë ). Hoe zeggen ze dat ook alweer? Sharing is caring? Hoe dan ook, snel door naar het recept!

Wat heb je nodig voor dit harten taartje:

Zo maak je dit harten taartje:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de vorm alvast in met boter of bakspray.
  2. Doe de boter (op kamertemperatuur) en suiker in een beslagkom en meng met de handmixer zacht en romig in 3 minuten.
  3. Voeg het ei en de vanille extract toe en mix tot deze goed zijn opgenomen.
  4. Meng de bloem met bakpoeder en voeg in 3 delen toe aan het beslag. Spatel er doorheen tot een mooi beslag zonder klontjes.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak in ┬▒ 35 minuten gaar. Controleer met een sat├ęprikker. Komt deze er schoon uit? De cake is klaar!
  6. Haal de cake uit de oven en laat 20 minuten afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm om verder af te laten koelen.
  7. Verhit de slagroom in een steelpannetje, let op dat het niet gaat koken. Haal van het vuur en voeg de witte chocolade toe, roer door tot het is gesmolten.
  8. Zet de witte chocolade ganache in de koelkast tot het iets dikker is geworden (┬▒ 1 uur). Haal de ganache uit de koelkast en vermeng met de mascarpone tot een stevig mengsel.
  9. Snijd het biscuit doormidden en besmeer met het witte chocolade mascarpone mengsel. Leg de bovenkant erop en besmeer ook deze met het witte chocolade mascarpone mengsel. Garneer met rood fruit.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 taartje:

Biscuit:

Vulling & topping:

Taartje vol liefde