SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Tarte tatin met peer

Tarte Tatin

Een Tarte Tatin is letterlijk een taart op zijn kop, gemaakt van bladerdeeg en een suikerlaagje. Origineel maak je hem met appel maar er zijn intussen ontzettend veel varianten bedacht op deze Tarte Tatin. Ik heb hem gemaakt met peer en amandel schaafsel, erg lekker!

Een Tarte Tatin hoeft geen mooie strakke taart te zijn, het ziet er vaak een beetje rommelig uit. Desalniettemin is de smaak verrukkelijk! Deze taart is ook zeker geschikt als dessert. Bolletje ijs er bij en serveren maar!

Bij deze taart heb je een hittebestendige pan nodig waar je de taart in maakt. Ik gebruikte een gietijzeren braadpan.

Wat heb je nodig voor deze Tarte Tatin met peer:

Zo maak je deze Tarte Tatin met peer:

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en laat 3 vellen bladerdeeg ontdooien.
  2. Zet een braadpan op laag vuur en voeg de poedersuiker en ahorn siroop toe. Laat langzaam smelten en voeg vervolgens de boter en het amandelschaafsel toe. Laat zo’n 4 minuten zachtjes sudderen.
  3. Was intussen de peer, halveer hem en snijd in dunne plakjes. Leg de plakjes peer in de siroop en laat nog 4 minuten zachtjes sudderen.
  4. Haal de velletjes van het bladerdeeg en leg de plakjes bovenop elkaar. Rol met een deelroller het bladerdeeg uit, iets groter dan de braadpan. Leg het bladerdeeg over de peren heen en vouw de randjes iets om.
  5. Zet de braadpan in de oven en bak de taart in ± 15 min goudbruin.
  6. Haal de pan uit de oven en laat 10 min afkoelen. Schraap met een mesje langs de zijkant om de taart iets los te krijgen. Leg een bord ondersteboven op de braadpan en keer de pan in één keer om. De taart valt nu op het bord. Laat de taart verder afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Tarte tatin met peer