SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Valentijn appel pistache lolly’s

Valentijn lolly’s

Hoe leuk zijn deze lolly’s? Ik sneup graag rond op Pinterest om ideeën op te doen voor leuke baksels, zo kwam ik deze lolly’s tegen! In weze in het een soort appelflap, alleen dan met een andere vorm en op een stokje. Ik heb ze uitgetest op mijn eigen Valentijn, ze zijn goedgekeurd 😉

Wat heb je nodig voor deze Valentijn appel pistache lolly’s:

Zo maak je deze Valentijn appel pistache lolly’s:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden, leg 5 vellen bladerdeeg klaar om te ontdooien en bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil en snijd de appel in fijne kleine stukjes. Hak ook de pistachenoten fijn.
  3. Meng de appel samen met de pistachenoten, ½ tl kaneel en ½ el suiker, zet apart.
  4. Kluts 1 ei in een schaaltje en leg een bakkwast klaar (als je deze niet hebt kun je ook je vinger gebruiken).
  5. Steek een hartje uit het bladerdeeg (je kunt er 4 uit één vel halen). Leg het hartje (met de plakkant bovenop) op het bakpapier en druk zacht een lolly stokje in het midden. Verspreid ± 1 volle tl appel/pistache mengsel op het hartje, houd de zijkant schoon. Smeer heel iets van het losgeklopte ei met je vinger langs de zijkant van het hartje, zo blijft het hartje dat er bovenop gelegd wordt beter plakken.
  6. Steek nog een hartje uit het bladerdeeg waarna je een nog kleiner hartje uitsteekt uit het grotere hart. Nu heb je één hart met een gat in het midden in de vorm van een hartje. Leg dit deel bovenop het hart met appel/pistache mengsel, zorg dat de zijkant goed op elkaar zitten en druk met een vork de zijkanten aan (zie de foto’s onder het recept).
  7. Herhaal deze handelingen bij de andere lolly harten. Zorg dat je wel ruimte tussen de harten op de bakplaat houdt.
  8. Smeer tot slot de harten in met het losgeklopte ei en een bakkwast (of vinger). Bestrooi met het resterende suiker en zet de bakplaat in de oven.
  9. Bak de lolly’s in 15 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat afkoelen.
  10. Maak de lolly’s af met Valentijn versiersel en verras jouw Valentijn!

Enjoy!

Ingredienten

Voor 10 lolly’s:

Valentijn appel pistache lolly’s