SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Valentijn schuimpjes

Valentijn schuimpjes

Het is weer tijd om Valentijn recepten te delen! Verras je geliefde met een zelf gebakken lekkerij, zoals deze schuimpjes. Makkelijk om te maken en heerlijk om samen op te eten tijdens een avondje film.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Valentijn schuimpjes:

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden en zorg dat je materialen vetvrij zijn. Bekleed ook alvast een bakplaat met bakpapier.
  2. Splits het ei en doe het eiwit in een kom. Zorg dat hier absoluut geen eigeel bij komt. Mix met een mixer een minuut door. Voeg daarna beetje bij beetje de beide suikers toe. Mix in totaal ± 5 minuten tot het eiwit stijf staat en de pieken in het schuim blijven staan. Het schuim heeft een witte glanzende kleur. Voeg in de laatste minuut de roze kleur toe. Niet te veel, het eiwitschuim kan hierdoor veranderen en mislukken.
  3. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit hartjes op de bakplaat. 
  4. Doe de bakplaat in de oven en bak de schuimpjes 1,5 – 2 uur op 90 graden. Wanneer de schuimpje klaar zijn zet je de oven uit maar laat je de schuimpjes in de oven staan! Zet de deur op een kier en wacht tot de oven afgekoeld is.
  5. Haal de Valentijn schuimpjes uit de oven en decoreer met suikerhartjes (Dr. Oetker heeft deze). 

Tip: de Valentijn schuimpjes kun je zeker een week bewaren, mits ze afgesloten in een doos of trommel zitten, maar niet luchtdicht, dan worden ze zacht en taai.

Enjoy!

 

Ingredienten

Voor een bakplaat vol:

Valentijn schuimpjes