SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Vanille kwark gebakjes met blauwe bessen

Vanille kwark gebakjes met blauwe bessen

Wil je iets lekkers op tafel wat makkelijk te maken is en niet in de oven hoeft? Dan heb ik hier deze heerlijke kwark gebakjes met vanille en blauwe bessen! Lekker fris van smaak, niet zoet en binnen no-time gemaakt. Hij moet alleen een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze vanille kwark gebakje:

  1. Doe de biscuitjes in de keukenmachine en maal deze fijn. Geen keukenmachine in huis? Je kunt ze ook verkruimelen met een deegroller in een theedoek.
  2. Smelt intussen de boter in een steelpannetje. Wanneer deze gesmolten is voeg je de koek kruimels toe, roer door elkaar.
  3. Vet een cakeblik in met een beetje boter en bedek met bakpapier. Bedek de bodem met koek kruimels, druk aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Week je gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Doe intussen de kwark in een beslagkom.
  5. Verwarm de melk in een steelpannetje, laat net niet koken. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg toe aan de warm melk, roer door. Laat de melk iets afkoelen.
  6. Wanneer de melk iets afkoelt klop je intussen de slagroom op, voeg hieraan de suiker toe.
  7. Doe de melk bij de vanille kwark, spatel om en voeg de vanille extract toe. Voeg vervolgens de slagroom toe, spatel weer door. Voeg nu de helft van de blauwe bessen toe aan het kwarkbeslag.
  8. Stort het kwarkbelsag in het cakeblik over de koekjesbodem. Spatel de bovenkant glad en verdeel de overige blauwe bessen over de bovenkant.
  9. Zet de taart in de koelkast en laat 3 uren opstijven. Haal vervolgens uit de koelkast om in 10 stuken of plakjes te snijden.

Enjoy!

Ingredienten

Bodem:

Vulling:

Vanille kwark gebakjes met blauwe bessen