SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Vanille muffins

Basisrecept

Muffins zijn ontzettend simpel om te maken, je hebt niet eens een mixer nodig, alleen een spatel! Vaak heb je de ingrediënten in huis voor dit cakeje, welke oorspronkelijk uit de VS komt. Of is het toch een broodje? Anyway, dit basisrecept vanille muffins mocht niet ontbreken tussen mijn recepten. De muffins zijn heerlijk luchtig en het fijne aan een basis recept is dat je er zelf een eigen draai aan kan geven. Houd je van chocolade? Voeg chocolade stukjes toe. Houd je van rozijnen? Voeg rozijnen toe. Je kunt dus veel variëren, maar ook dit basisrecept zonder toevoegingen mag er wezen!

Wat heb je nodig voor deze vanille muffins:

Zo maak je deze vanille muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast 8 muffin vormpjes klaar in een muffin bakvorm (ik gebruikte dit keer geen papieren vormpjes, maar kartonnen. Deze hoefde niet in een muffin bakvorm)
  2. Doe de droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout) in een kom en meng deze door elkaar.
  3. Doe in een andere kom de natte ingrediënten (eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract) en klopt deze met een garde door elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel deze erdoor. Zorg dat er nog klontjes in het beslag zitten. Wanneer er geen klontjes in het beslag zitten dat krijg je taaie muffins, dat willen we niet 😉
  5. Vul de muffin vormpjes met het muffinbeslag tot een halve centimeter onder de rand.
  6. Bak de muffins in ±20 – 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  7. Bewaar de muffins in een afgesloten koektrommel buiten de koelkast.

Enjoy!

Ingredienten

Voor ± 8 stuks:

Vanille muffins