SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde appelmoes yoghurt taart

Verantwoorde appelmoes yoghurt taart

2021 is al weer even van start gegaan en dat betekent vaak éen ding! Iedereen begint weer aan de goede voornemens! Vaak valt hier ‘gezonder eten’ of ‘minder snoepen’ onder. Laat ik daar nou iets op bedacht hebben!

Deze heerlijke verantwoorde appelmoes yoghurt taart kun je prima eten zonder je schuldig te voelen. De bodem is gemaakt van amandelmeel met havermout. Er is alleen een kleine scheutje honing aan de taart toegevoegd. Lekker & verantwoord dus!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Havermout appelmoes yoghurt taart:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter of bakspray.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje. Doe het amandelmeel, havermout, honing, kaneel, bakpoeder, zout en de gesmolten boter in een beslagkom en kneed dit tot een deegbal met je handen. Wanneer het deeg te droog aanvoelt dan voeg je een eetlepel water toe.
  3. Bekleed de bodem en randen van de springvorm met het deeg. Druk het goed aan, ik gebruikte hiervoor de bolle kant van een lepel. Deze maakte ik nat zodat het deeg wat meer plakt en niet uit elkaar brokkelt. Bak de bodem in 20 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  4. Snijd de appel in blokjes en ontpit de dadels.
  5. Week 4 gelatineblaadjes in een kom met koud water volgens de verpakking.
  6. Doe de appelblokjes, dadels, kaneel, honing en 150 ml water in een steelpannetje en kook voor ± 5 minuten. Pureer vervolgens met een staafmixer en voeg de 4 blaadjes gelatine toe aan de warme moes, roer goed door.
  7. Week de overige 4 gelatineblaadjes in koud water. Zet weer een steelpannetje op het vuur met een klein laagje water (±50 ml). Wanneer het bijna kookt voeg je de overgebleven 4 gelatineblaadjes toe en roer door tot deze zijn opgenomen door het water.
  8. Doe de Griekse yoghurt in een kom en voeg hier de vanille extract en het gelatine water aan toe. Roer door.
  9. Schenk het yoghurt mengsel in de taartvorm. Verdeel vervolgens de moes hier overheen en roer een paar keer met een vork of satéprikker zodat er marmering ontstaat.
  10. Zet de taart voor 3 uren in de koelkast om op te stijven.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

Bodem:

Vulling:

 

Verantwoorde appelmoes yoghurt taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *