SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde chocolade fudge met cashewnoten

Verantwoorde chocolade fudge

Hi allemaal! Alweer een tijdje geleden kon je op mijn Instagram pagina zien dat ik chocolade fudge heb gemaakt. Deze verantwoorde chocolade fudge is een prima tussendoortje! Fudge valt onder snoepgoed en bestaat uit boter, suiker, melk of room. Tevens bestaat de fudge die ik heb gemaakt uit andere ingrediënten, anders zou het niet verantwoord zijn 😉

Het recept heb ik van mijn Voeding en Diëtetiek klasgenootjes welke je op Instagram kunt vinden onder de naam ‘Aboutfood’. Ze plaatsen dagelijks heerlijke recepten, zo ook deze chocolade fudge! Met wat kleine aanpassingen in de hoeveelheid ingrediënten ben ik gekomen tot wat het nu is, heel lekker! Mocht je nou een echte chocolade fan zijn (net al ik), dan zijn deze echt de moeite waard om te proberen. Het fijne aan dit recept is dat het binnen no-time klaar is. Het enige vervelende is dat het een tijdje in de koelkast moet staan. Ik maakte het recept ’s avonds waardoor het de hele nacht in de koelkast kon staan.

Genoeg gekletst, snel naar het recept!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze chocolade fudge met cashewnoten:

  1. Zet een bakje met bakpapier klaar. Ik gebruike een bakje van 12 bij 12 cm en ± 5 cm hoog.
  2. Doe de helft van de cashewnoten in een keukenmachine. Voeg de olijfolie hierbij en mix tot een pasta. Hak de rest van de cashewnoten grof.
  3. Smelt de chocolade au-bain marie en voeg de gehakte cashewnoten, notenpasta, cacaopoeder en honing toe aan de gesmolten chocolade. Roer tot een geheel.
  4. Doe het chocolade mengsel in het met bakpapier bekleedde bakje en zet het voor minimaal 3 uren in de koelkast. Ik maakte de fudge ’s avonds waardoor het de hele nacht in de koelkast kon.
  5. Haal uit de koelkast en snijd in blokjes.

Enjoy!

Ingredienten

Voor ± 12 stukjes:

Verantwoorde chocolade fudge met cashewnoten