SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde havermout tulband

Verantwoorde havermout tulband

Ik zet de goede voornemens nog even door met deze heerlijke goedgevulde tulband! Met een klein stukje ben je al verzadigd. De havermout zorg namelijk voor een goede vulling van je maag. Snijd de tulband in plakjes en vries ze in, zo heb je elke dag wat lekkers voor tussendoor.

Wat heb je nodig:

Zo maar je deze verantwoorde havermout tulband:

  1. Vet de tulband vorm in met boter en verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Maal de havermout fijn tot een meel in de keukenmachine.
  3. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Breek en hak ook de walnoten en chocolade in kleine stukjes.
  4. Doe alle ingrediënten (behalve de eieren) in een beslagkom en meng door elkaar met een spatel. Voeg daarna de 3 eieren toe en mix met de handmixer kort op de laagste stand door tot een beslag.
  5. Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de tulband cake in ±60 minuten gaar en goudbruin.
  6. Haal de tulband uit de oven en laat 15 minuten afkoelen. Keer de tulband ondersteboven en laat hem voorzichtig zakken uit de vorm.
  7. Bestuif eventueel met een beetje bloem voor een mooi effect.

Enjoy!

Ingredienten

 

Verantwoorde havermout tulband