SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde passietaartjes

Passievolle taartjes

Ik vond het lastig om een naam te bedenken voor dit recept. Mangotaartjes, havermout avocadotaartjes? Ik vond passietaartjes wel passend, ze zijn schattig, kleurrijk, verantwoord en er zit passievrucht in verwerkt. Het werd weer eens tijd dat ik iets ging maken dat verantwoord is, het nieuwe jaar goed beginnen! Met behulp van het nieuwe boek van I’m a Foodie kwam ik op deze taartjes terecht. Het recept heb ik iets aangepast waardoor ik het eigen maak. Een beetje I’m a Foodie en een beetje Saar. I’m a Foodie is trouwens geschreven door diëtisten, laat ik hier nou ook onder vallen 🙂

Met de feestdagen achter de rug zijn er genoeg vette caloriebommetjes recepten om je oren gegooid. Tijd voor een andere wending, je hoeft je niet schuldig te voelen na het eten van dit taartje!

Wat heb je nodig voor deze verantwoorde passietaartjes:

Zo maak je deze verantwoorde passietaartjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een cupcake bakblik in met bakpray of boter.
  2. Ontpit de dadels (of koop ontpitte) en snijd deze in stukjes. Breek de walnoten in kleine stukjes met je handen.
  3. Doe de stukjes dadels, walnoten, havermout, speculaas- of koekkruiden, kokosrasp en water in de blender en mix tot een plakkerig deeg. Haal uit de blender en vorm een bol. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken.
  4. Druk het stukje deeg plat tussen je handpalmen en vorm deze in de cupcake vorm tot een kuipje. Doe dit ook met de andere 3 balletjes deeg. Bak in 12 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Schil de mango en snijd in stukjes. Doe dit ook bij de avocado. Weet je niet hoe je een avocado ontpit? Bekijk hier een filmpje.
  6. Doe de mango, avocado, Griekse yoghurt en limoensap in de blender en mix tot een glad mengsel.
  7. Vul de afgekoelde haverbodempjes met dit yoghurt mengsel.
  8. Snijd een passievrucht door midden en schep het vruchtvlees er uit. Snijd ook 2 frambozen door midden.
  9. Garneer de taartjes met een framboos en passievrucht. Maak af met wat kokosrasp.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 4 taartjes:

Bodem

Vulling/garnering

 

 

Verantwoorde passietaartjes