SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Volkoren kaneel amandelkoeken

Volkoren amandelkoeken

Koekjes, koekjes en nog eens koekjes! Ook vandaag weer een receptje voor jullie. Vaak maak ik in het weekend lekkere koeken zodat ik de komende week elke dag wat te smullen heb op het werk, school of onderweg. Deze volkoren amandelkoeken waren een uitprobeersel maar vallen goed in de smaak. Ze zijn heerlijk bros, lekker van smaak en binnen no-time gemaakt! Zeker de moeite waard dus 😉

Wat heb je nodig voor deze volkoren amandelkoeken:

Zo maak je deze volkoren amandelkoeken:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de basterdsuiker, roomkaas, boter, citroenrasp en vanille-extract in een kom en mix deze zo’n 3 a 4 minuten tot een luchtig mengsel.
  3. Voeg de eidooiers toe aan het beslag en mix nogmaals goed door tot het eigeel opgenomen is.
  4. Meng de bloem, volkorenmeel, amandelmeel en bakpoeder samen in een kom, voeg hieraan een halve tl kaneel en het zout toe. Voeg dit kaneel-meel mengsel vervolgens toe aan het beslag en meng er goed doorheen.
  5. Doe de overige tl kaneel en 2 el kristalsuiker in een klein kommetje en meng deze door elkaar tot kaneelsuiker.
  6. Maak met de ijsknijper (of met 2 lepels) hoopjes van het beslag en leg op de bakplaat. Je hoeft ze niet aan te drukken, de koeken vormen zich vanzelf in de oven. Zorg wel dat je de hoopjes deeg niet te dicht op elkaar legt.
  7. Bestrooi de hoopjes beslag met kaneelsuiker.
  8. Bak de koeken in ± 12 minuten mooi bruin. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op de bakplaat.

Bewaar de volkoren amandelkoeken in een koektrommel.

Enjoy!

Ingredienten

± 15 – 20 stuks

 

Volkoren kaneel amandelkoeken