SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Watermeloen-kiwi ijsjes

Fruit ijsjes

Poeh wat een hitte de afgelopen dagen (zelfs weken!). Met de hittegolf van deze week vond ik het weer de hoogste tijd om een heerlijk verkoelend recept met jullie te delen. Vandaag is het hier 33 graden, ik leef letterlijk op ijs met deze temperaturen.. Naast al die magnums vond ik het tijd om ook eens verantwoord ijsje te eten. Deze watermeloen-kiwi ijsjes zijn het geworden! En lekker dat ze zijn!! Ik ben van kinds af aan al een freak wat watermeloen betreft, dus een ijsvariant mocht natuurlijk niet achterblijven.

Deze ijsjes zijn gemaakt van puur fruit, erg verantwoord dus! En ook helemaal kidsproof! Snel naar het recept!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze verfrissende watermeloen-kiwi ijsjes:

  1. Snijd de banaan in plakjes en de kiwi in stukjes, zonder schil. Doe in een wat hogere kom (ik gebruikte een maatbeker) en maal fijn met de staafmixer.
  2. Vul de ijsje met 1/3 van het kiwi/banaan mengsel.
  3. Stop in elk ijsvormpje in het midden een stokje en zet de ijsjes voor 30 minuten in de vriezer.
  4. Maak ondertussen het watermeloen mengsel. Snijd de watermeloen in stukjes en maal ook deze fijn met de staafmixer.
  5. Vul na 30 minuten de vormpjes vol met het watermeloenmengsel.
  6. Laat de ijsjes voor 3 uren opstijven in de vriezer.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 ijsjes:

 

 

Watermeloen-kiwi ijsjes