SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Wortelcake met pistache

Wortel, pistache, monchou..

Worteltaart bestaat al sinds de jaren 70 en is de afgelopen jaren hipper dan ooit. Wanneer je wortel kookt of bakt in een cake dan worden ze zacht, en zachte wortels smaken zoeter. Dit maakt dat wortels zo goed samen gaan in een cake of taart.

Wortelcake of taart heeft een eenvoudige bereidingswijze. Je mengt de droge en natte ingrediënten ieder apart van elkaar in een kom en voegt ze vervolgens bij elkaar, that’s it! De wortelcake maak je vaak af met glazuur, roomkaas of een andere topping. Je kunt ook nog variëren met de inhoud van de wortelcake, zo kun je door het beslag rozijnen of noten toevoegen voor een extra bite.

Deze wortelcake heeft meer smaak gekregen door het gebruik van pistache nootjes, ik ben er gek op! De cake krijgt ook een leuk groenig kleurtje van binnen. De monchou topping maakt deze cake helemaal af en is ontzettend lekker in combi met de wortel en pistache nootjes. Zeker de moeite waard op te proberen!

Wat heb je nodig voor deze wortelcake:

Zo maak je de wortelcake:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een bakblik in met boter of bekleed met bakpapier.
  2. Rasp de wortel fijn en hak de pistache nootjes grof (ik deed dit door de nootjes in een theedoek te doen en er met een deegroller overheen te rollen).
  3. Doe de eieren en de suiker in een kom en mix luchtig. Voeg vervolgens de olie beetje bij beetje toe.
  4. Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en zeef deze. Spatel deze vervolgens door het eimengsel.
  5. Voeg de nootjes en wortelrasp toe en schep om.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak de wortelcake in 50 – 60 minuten gaar.
  7. Ondertussen kun je bezig met de topping. Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klopt luchtig. Doe vervolgens de monchou erbij en klop mee.
  8. Haal de cake uit de oven wanneer deze klaar is en laat volledig afkoelen. Wanneer deze afgekoeld is bestrijk je de bovenkant van de cake met het monchou mengsel. Maakt af met wortel rasp en pistache nootjes.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 cake

Beslag:

Topping:

 

Wortelcake met pistache