SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Zebra taart

Zebra taart

Een basic taart, maar toch een spektakel om te zien. Deze zebra taart is een mengel van vanille met chocolade biscuit. De zebra laagjes krijg je door om en om een lepel van het beslag in elke over te laten vloeien, erg simpel!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze zebra taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Vet de zijkanten in met boter of bakspray.
  2. Begin met het chocolade mengsel. Doe in een kom de cacaopoeder met melk, kaneel en een eetlepel suiker. Klopt dit met een garde tot een papje en zet even aan de kant.
  3. Mix de bloem met bakpoeder en een snuf zout, zet ook dit aan de kant.
  4. Mix in een beslagkom de boter met suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei toevoegt waneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  5. Voeg al mixend de melk toe aan het boter beslag. Tot slot ook het bloemmengsel en de vanille-extract.
  6. Deel het beslag op in twee helften. Voeg aan één helft het chocolade papje toe, meng dit er goed doorheen.
  7. Nu ga je de taart opbouwen in laagjes. Schep met een grote eetlepel een schep van het chocoladebeslag in het midden van de springvorm. Schep hier bovenop een lepel van het vanille beslag, gevolgd door een schep chocoladebeslag. Herhaal dit om en om tot het beslag op is.
  8. Bak de taart in ± 50 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker. Komt deze er schoon uit? De taart is klaar. Haal uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Haal vervolgens uit de vorm om verder af te laten koelen.
  9. Snijd de taart aan en maak af met poedersuiker.

Enjoy!

Ingredienten

Beslag:

Chocoladebeslag:

Topping:

 

Zebra taart