SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Aardbeien schuimtaartjes met Lemon curd

Aardbeien schuimtaartjes met Lemon curd

Yum! Deze taartjes zijn goed tijdens verjaardagen, als dessert of gewoon zomaar! Ze zien er fantastisch mooi uit en zijn erg simpel om te maken. Met eiwitschuim maak je de schuimtaartjes en je maakt ze af met zelfgemaakte Lemon curd, aardbeien en chocolade, top combinatie!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze aardbeien schuimtaartjes met lemon curd:

  1. Begin met de Lemon Curd. Het recept van de Lemon Curd vind je hier. Deze hoeveelheid is voldoende, bewaar wat over is in een weckpotje.
  2. Nu ga je aan de slag met de schuimpjes. Verwarm de oven voor op 130 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat je beslagkom vetvrij is, dit doe je door de kom in te smeren met een halve citroen. Ook kun je citroensap op keukenpapier spuiten en de kom hiermee afnemen.
  3. Splits de eieren, doe de eiwitten in de kom. Met de dooiers ga je niks doen. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg als laatste de maïzena toe. Klop net zolang door tot je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwitschuim er niet uitvalt. Je kunt ook mooie pieken maken die blijven staan.
  4. Doe het schuim in een spuitzak. Ik gebruikte spuitmond M1 van Wilton. Spuit nu een dicht rondje op de plaat. Spuit vervolgens de randen iets hoger zodat er een kuiltje ontstaat in het midden. Hier komt straks de Lemon Curd en fruit in. Spuit 8 van deze kuipjes op de bakplaat.
  5. Bak de schuimpjes in 50 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. Wanneer de Lemon Curd afgekoeld is doe je 2 eetlepels in elk schuimpje. Druk hier voorzicht de aardbeien en blauwe bessen in.
  7. Smelt de chocolade au-bain-marie. Besprenkel de taartjes met een vork, maak eventueel af met een blaadje munt.

Enjoy!

Tip: Serveer de taartjes direct uit. Als je te lang wacht worden ze slof. Vers zijn ze het lekkerst!

Tip: Maak de Lemon curd een dag van tevoren, de taartjes zijn dan binnen no-time klaar.

Ingredienten

8 stuks:

 

Aardbeien schuimtaartjes met Lemon curd