SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Banaan karameltaartjes

Banaan karameltaartjes

Jaja, eindelijk ga ik dit onwijs heerlijke recept met jullie delen! Deze banaan karameltaartjes lijken op bananenbrood, alleen dan lekkerder. Het roomkaas glazuur met een vleugje citroenrasp maakt het cakeje lekker fris en de zelfgemaakte karamelsaus maakt deze topper helemaal af! Het was voor mij ook de eerste keer dat ik karamelsaus maakte op deze manier. Mocht je nou geen geduld hebben voor deze methode, dan verwijs ik je HIER door naar het recept van de appel karameltaart, deze saus is simpeler te maken, maar net zo lekker!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze banaan karameltaartjes:

  1. Je begint met het beslag. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de bananen en prak deze met een vork fijn in een kom, zet even weg. Leg 12 hele walnoten opzij en hak de overgebleven walnoten fijn, zet ook deze even weg.
  2. Doe de boter samen met de suiker in een beslagkom en klop deze romig met de mixer. Voeg de eieren hieraan toe en mix 1 minuut door.
  3. Spatel het bananenmengsel door het beslag. Spatel ook de bloem, baking soda en bakpoeder door het beslag. Klontjes zijn niet erg.
  4. Voeg tot slot de vanille-extract, gehakte walnoten, kaneelpoeder, nootmuskaat en kokosrasp door het beslag.
  5. Vet het cupcake bakblik in met boter of bakspray en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een sat├ęprikker of de taartjes gaar zijn.
  6. Haal de taartjes uit de oven en laat afkoelen in het bakblik, haal ze er vervolgens uit om verder af te koelen.
  7. Nu ga je door met het glazuur. Zeef de poedersuiker en rasp de schil van de citroen. Klop in een kom de zachte roomboter met de roomkaas glad. Klop geleidelijk de poedersuiker en de citroenschil erdoor tot een luchtig mengsel.
  8. Wanneer de taartjes volledig afgekoeld zijn bestrijk je ze met het glazuur en druk je een walnoot bovenop het taartje.
  9. Nu begin je met de karamelsaus. Karamelliseer de suiker in een (grote) pan. In feite doe je een dun laagje suiker in een pan en zet deze op laag vuur. Je wacht tot het smelt en voegt het volgende laagje suiker toe. Het is hierbij belangrijk dat je niet gaat roeren in het suiker, nergens aanzitten dus! Nadat alle suiker opgelost is roer je 90 gr zachte boter erdoorheen, wanneer deze gesmolten is haal je de pan van het vuur. Roer nu 125 ml slagroom door het mengsel en roer tot een karamelsaus. Gaat het klonteren en lijkt het te mislukken? Zet het pannetje opnieuw op laag vuur en blijf roeren tot de klontjes eruit zijn.
  10. Schenk de karamelsaus over de taartjes.

Tip: je kunt je karamelsaus in de koelkast ca. een maand bewaren.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 12 stuks:

Voor het beslag:

Voor het glazuur:

Voor de karamelsaus:

 

Banaan karameltaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *