SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bananen mousse

Bananen mousse

Naast het recept van de aardbeien mousse, hier ook een recept van bananen mousse, hmm! Deze mousse is heerlijk als taart vulling of als dessert. Tevens gebruik ik dit recept ook als ’toefje’ op bijvoorbeeld een chocolade taart of bananenbrood.

De mousse is eenvoudig en snel te maken. Ik maak het vaak een dag van tevoren zodat ik het meteen kan gebruiken wanneer ik het nodig heb. De voorbereiding duurt maximaal 15 minuten, daar krijg je ook nog eens iets heerlijks voor terug!

Wat heb je nodig voor deze bananen mousse:

Zo maak je deze bananen mousse:

  1. Pel de banaan en mix tot een glad mengsel met de staafmixer.
  2. Week de gelatine in ruim koud water voor 5  minuten. Zet ondertussen een steelpannetje met 3 el water en 2 el citroensap op laag vuur. Wanneer deze warm genoeg is (niet kookt), voeg je de gelatine blaadjes toe (uitgeknepen).
  3. Voeg het gelatine mengsel bij de gepureerde banaan en roer door.
  4. Klop de slagroom stijf in een beslagkom. Voeg het banaan mengsel bij de opgeklopte slagroom en spatel deze voorzichtig er door.
  5. Giet de mousse in een schaaltje en laat minimaal 2 uren opstijven in de koelkast.

Enjoy!

Ingredienten

Voor één laag taart vulling of 5 desserts:

 

 

Bananen mousse