SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bananen soesjes

Bananen soesjes

Zien deze soesjes er niet super vrolijk uit? Echt gezellig om op tafel te presenteren tijden een borrel met vriendinnen. Tegenwoordig kun je chocolade in allerlei kleuren krijgen, zo kocht ik online deze mooie gele kleur.

Er staat al een recept van slagroom soesjes online op saarbakt. Dit recept is de basis voor de bananen soesjes, alleen de vulling en topping zijn anders.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze bananen soesjes:

  1. Maak het soezenbeslag volgens dit recept t/m stap 6.
  2. Wanneer de soesjes klaar en afgekoeld zijn maak je de vulling. Doe de ongeklopte slagroom in een beslagkom en klopt deze op tot slagroom (voor de bikkels met een garde, voor de rest met een keukenmachine). Voeg gedurende het opkloppen de vanillesuiker en klopfix toe.
  3. Pureer de bananen fijn en schep deze door de slagroom. Zet de bananenroom een half uurtje in de koelkast.
  4. Doe de room in een spuitzak, maak met een klein scherp mesje een sneetje in de onderkant van de soesjes en spuit hier de bananenroom in.
  5. Smelt de gele chocolade intussen volgens de verpakking. Doe alles in een kommetje en doop hier de soesjes in. Leg ze vervolgens op een vel bakpapier om uit te harden.
  6. Smelt nu de smeltchocolade au-bain-marie. Drip met een theelepeltje strepen over de soesjes heen voor een mooi effect.

Enjoy!

 

Ingredienten

Voor 20 – 24 stuks:

Soezendeeg:

Vulling:

Topping:

Bananen soesjes