SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Bokkenpootjes taart

Bokkenpootjes frambozen taart

Vinden jullie deze taart er ook niet fantastisch uitzien? 

Ik ben stiekem wel trots op deze bokkenpootjes taart met frambozen. Mijn vader is dol op bokkenpootjes dus ik wilde hem graag verrassen met een zelfgemaakte bokkenpootjes creatie. Ik houd niet perse van bokkenpootjes maar ik houd, zoals onderhand bekend is, wel van chocolade. De basis van deze bokkenpootjes frambozen taart is een chocoladebiscuit, iedereen happy! En mocht je nu denken, hoe kom je aan gele bokkenpootjes? Nou, deze taart heb ik gemaakt vlak voor pasen, toen hadden ze een geel assortiment aan bokkenpootjes in de supermarkten, helemaal leuk!

Om een extra twist te geven aan deze taart heb ik gebruik gemaakt van frambozenjam en verse frambozen. Tussen de beiden biscuits zit de jam verwerkt en bovenop de frambozen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor andere vruchten, bijvoorbeeld blauwe bessen.

Genoeg gepraat! Laten we snel kijken hoe je deze (echt wel makkelijke) taart op tafel zet.

Wat heb je nodig voor de bokkenpootjes taart:

Zo maak je deze bokkenpootjes taart:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een 18 cm springvorm in met boter, bestuif vervolgens met bloem.
 2. Doe de boter (op kamertemperatuur) samen met de suiker in een kom en mix ± 4 minuten luchtig met een mixer.
 3. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Voeg ook de vanille-extract toe.
 4. Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en een snuf zout samen in een kom en voeg dit mengsel beetje bij beetje al zevend toe aan het beslag.
 5. Doe het beslag in de springvorm en bak in ± 40 -45 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is, wanneer deze er schoon uit komt dan is de cake klaar.
 6. Terwijl de cake in de oven staat ga je aan de slag met de slagroom. Doe de slagroom, klopfix en vanillesuiker in een kom en mix deze tot een dikke massa. Wanneer je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er iets uitvalt dan is de slagroom klaar. Verdeel de slagroom over 2 gelijke bakjes.
 7. Pak 6 bokkenpootjes, doe in een plastic zakje en ga er met een deegroller overheen. Voeg de verkruimelde bokkenpootjes bij 1 bakje met slagroom toe en meng erdoorheen. Zet beide bakjes slagroom afgedekt in de koelkast.
 8. Wanneer de cake gaar is haal je deze uit de oven. Laat even afkoelen in de springvorm en haal daarna eruit. Laat volledig afkoelen. Wanneer de cake volledig afgekoeld is dan snijd je hem met een mes of met een taartzaag doormidden in twee gelijke helften.
 9. Besmeer een helft van de cake met de frambozenjam. Let op! Doe dit niet te dicht langs de kant, dan druipt het er straks uit.
 10. Aan de rand van deze laag cake met frambozenjam smeer je een laag slagroom die gemixt is met bokkenpootjes. Op de derde foto hier boven kun je zien wat de bedoeling is. Strooi over de jam wat verkruimelde of hele bokkenpootjes.
 11. Leg de andere helft chocolade cake hier bovenop en smeer de overgebleven slagroom met bokkenpootjes mix op de bovenkant van de taart (zie foto).
 12. Pak je andere bakje slagroom zonder bokkenpootjes en besmeer de zijkant van de taart, houd wel slagroom over voor wat toefjes bovenop de taart. Het afsmeren van de zijkant hoeft niet heel precies of netjes. In de video hier boven is te zien wat de bedoeling is.
 13. Snijd ± 11 bokkenpootjes in de lengte door midden zodat je twee gelijke helften hebt. Plak de helften tegen de zijkant van de taart die je zojuist heb besmeerd met slagroom.
 14. Breek de overgebleven bokkenpootjes in stukjes en verdeel over het midden van de taart.
 15. Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak en spuit langs de randen toefjes. Maak af met een frambozen.

Extra: bij deze taart het ik tot slot nog wat chocolade schaafsel over de taart heen gedaan. Hier kun je zien hoe je chocolade schaafsel/krullen maakt.

Enjoy!

Ingredienten

18 cm springvorm

Biscuit:

Slagroom:

Garnering:

Bokkenpootjes taart