SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chai mug cake

Chai mug cake

In het verleden heb ik al eens een ontbijt mug cake gemaakt, zie hier! Deze deed het behoorlijk goed op mijn blog dus de hoogte tijd voor weer een mug cake. Simpel, lekker, snel en ideaal voor in de ochtend.

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Chai mug cake:

  1. Klop het ei los in de mok.
  2. Smelt de boter in een kommetje en laat afkoelen. Voeg toe aan het ei en mix door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de melk en honing toe, mix weer door elkaar.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de mok (in 3 delen) en roer door tot de klontjes verdwenen zijn.
  5. Tot slot voeg je de Chai tea poeder toe, ook deze zeef je boven de mok zodat er geen klontjes in komen.
  6. Mix alles nog eens goed door elkaar, veeg de randjes van de mok schoon en zet de mok in de magnetron op 900 watt voor 2 minuten. Staat er geen 900 watt op jou magnetron, reken dan heel gemakkelijk om wat ook van toepassing is, dit kan hier!

Enjoy!

Ingredienten

 

Chai mug cake