SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Chocolade cheesecake met Bastogne bodem

Chocolade cheesecake

Mijn guilty pleasure is chocolade, maakt niet uit in wat voor vorm. Mijn moeder is dol op cheesecake en mijn vriend op bastognekoekjes, ik moest hier dus wel een combi van maken! Na enig speurwerk ben ik zelf maar in de keuken gesprongen om het één en ander uit te proberen. En Tada! Hij is mooi en lekker! Volgens mijn moeder is deze cheesecake ‘op zijn top’ als je hem 2 dagen laat staan in de koelkast. Iedere thuisbakker is in staat om deze uit zijn oven te laten rollen, hij is simpel en kan bijna niet mislukken!

Voor deze chocolade cheesecake heb je nodig:

Zo maak je deze chocolade cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel de koekjes. Dit kan door de koekjes in een theedoek te leggen en er met een deegroller overheen te rollen. Ook kan je een keukenmachine gebruiken. Doe de koek kruimels in een kom.
  3. Smelt in een steelpannetje de boter en voeg dit toe aan de koek kruimels. Meng dit goed door elkaar.
  4. Vet een springvorm in met boter of bakspray en schep de koek kruimels in de bakvorm. Verdeel deze goed over de bodem en druk lichtjes aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem ± 15 minuten in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade au bain marie.
  6. Meng in een grote kom de monchou met het suiker en de gesmolten chocolade. Mix dit goed door elkaar.
  7. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop net zolang totdat er geen klontjes meer zijn.
  8. Giet het monchou mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens ±40 minuten in de oven.
  9. Wanneer de cheesecake klaar is laat je deze afkoelen in de oven. Zet de cheesecake vervolgens  ± 3 uur in de koelkast.
  10. Versier je chocolade cheesecake met vruchten naar keuze en chocolade krullen/rasp. Hoe je chocoladekrullen maakt vind je hier.

Enjoy!

Ingredienten

 

Chocolade cheesecake met Bastogne bodem