SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Cupcakes

Mini cupcakes met vanille botercrème

Cupcakes zijn altijd een goed idee. Leuk bij een high tea, verjaardag of als presentje! Het is echt een feestje om deze cupcakes te maken, te eten of te krijgen 🙂

Met dit recept kun je makkelijk variëren. Voeg bijvoorbeeld rasp van een citroen-, limoen of sinaasappel toe. Ook kun je een likeur, verse stukjes fruit, een kleurstof of stukjes chocolade toevoegen. Maak ze zoals jij ze wil!

Deze cupcakes heb ik gemaakt om te vieren dat ik de 800 volgers op Instagram had bereikt. Reden voor een feestje! De mini vormpjes heb ik van My Cupcake Factory.

Op mijn site heb ik al eens een recept gedeeld van botercrème, tevens is de botercrème die ik hier gebruik anders en simpeler te bereiden.

Wat heb je nodig voor dit recept:

Zo maak je deze vanille cupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de cupcake vormpjes alvast in een cupcake bakblik.
  2. Zeef de bloem en meng samen met de bakpoeder en zout, zet apart.
  3. Doe in een beslagkom de boter en suiker en mix deze ± 2 minuten tot een egaal mengsel.
  4. Voeg de eieren één voor één toe, wacht tot het ei geheel is opgenomen voordat je de volgende toevoegt.
  5. Voeg nu de vanille-extract toe en klop nog zo’n 2 minuten door.
  6. Meng de helft van de bloem erdoorheen en mix op lage stand.
  7. Voeg vervolgens de melk toe en de andere helft van de bloem. Mix tot een glad beslag.
  8. Vul de cupcake vormpjes bijna vol met beslag en bak ze ± 20-25 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt. Controleer eventueel met een satéprikker.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen. Haal de cupcakes na 10 minuten uit de bakvorm en laat verder afkoelen.
  10. Nu ga je verder met de botercrème. Doe de 250 gram boter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en mix deze zacht. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe. Doe dit niet te snel achter elkaar, de poedersuiker moet goed opgenomen worden. Ik doe vaak zo’n 10 minuten over het maken van botercrème. Voeg als laatste de vanille-extract toe, of eventueel een kleurstof.
  11. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit een toef op de cupcakes. Zie het filmpje hieronder hoe dit moet. Ik gebruikte spuitmondje S2, je kunt ook andere spuitmondjes gebruik. De standaard spuitmond voor cupcakes is vaak M1. Maak je cupcakes af met een topping, zoals suikerparels, chocolade, discodip, fruit, marsepein / fondant figuurtjes of vlaggetjes!

TIP: Wil je nog meer indruk maken met je cupcakes?? Gebruik je Nifty Nozzle techniek, kijk hier hoe dat moet.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 24 kleine of 12 grote cupcakes:

Voor de botercrème:

Versiering naar keuze: toppings, vlaggetjes etc.

 

Cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *