SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Frambozen zebra cheesecake

Frambozen zebra cheesecake

Cheesecake en frambozen, een fijne smaakcombinatie vind ik zelf. Een zebra cake heb ik eerder gemaakt met cake beslag (zie hier), dit was goed gelukt! Dit trucje wou ik ook een uitproberen met cheesecake. De laagjes aan de binnenkant zie je minder goed dan met cake beslag maar de smaak is er absoluut niet minder om! Ga jij ‘m proberen?

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze frambozen zebra cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht) en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet vervolgens de randen in met boter.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur en laat de boter langzaam smelten. Maal intussen de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Rol ze plat in een theedoek met een deegroller.
  3. Voeg de gesmolten boter bij de koek kruimels en meng door elkaar. Stort de kruimels vervolgens in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan tot de bodem glad bedekt is. Zet de vorm in de koelkast.
  4. Nu begin je met de vulling. Doe de monchou in een beslagkom en mix glad. Voeg vervolgens de suiker, snufje zout en vanillesuiker toe en mix door.
  5. Voeg een voor een de eieren bij het beslag en mix door tot deze goed opgenomen zijn.  Tot slot voeg je de maïzena en crème fraiche toe.
  6. Halveer het beslag en doe in twee aparte kommen. Voeg aan één gedeelte 3 el frambozen jam toe en roer dit door het beslag.
  7. Haal de springvorm uit de koelkast en schep met een juslepel een schep roze beslag in het midden van de bodem. Schep hier vervolgens een schep wit beslag overheen (in het midden van de roze). Schep vervolgens weer een schep roze beslag bovenop de witte. Herhaal dit tot het beslag op is en je een mooi patroon is ontstaan.
  8. Bak de frambozen zebra cheesecake in 80 minuten gaar. Laat hem vervolgens afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Hiermee zorg je dat er geen scheuren ontstaan in de taart. Wanneer de taart op kamertemperatuur is zet je hem in de koelkast om op te stijven. Ik liet er een nachtje overheen gaan.
  9. Serveer de cheesecake met frambozen en frambozen jam. Als je de jam even verwarmt in een pannetje dan wordt deze vloeibaarder en druipt deze mooi langs de cheesecake.

Enjoy!

Tip: wanneer je de taart met een warm nat mes aansnijdt, dan zie je de laagjes beter. Ik deed dit uit haast niet waardoor de taart er aan de binnenkant minder spectaculair uitziet.

Ingredienten

Frambozen zebra cheesecake