SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Gevulde speculaasstaaf

Gevulde speculaasstaaf

De sint is weer in het land! Daar hoort natuurlijk een lekker recept bij. De gevulde speculaasstaaf stond al even op mijn lijstje om te maken. De amandelspijs die ik erin heb verwerkt is zelf gemaakt, echt niet moeilijk!

Wat je je nodig:

Zo maak je deze gevulde speculaasstaaf:

  1. Maak de amandelspijs volgens dit recept.
  2. Terwijl de amandelspijs tot rust komt in de koelkast begin je met het maken van het deeg. Doe alle ingrediënten in een beslagkom. Kneed met je handen tot een stevig deeg. Maak een bol van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-en onderwarmte).
  4. Haal de amandelspijs uit de koelkast, doe in een kom en voeg het halve geklutste ei toe, kneed met je handen. Leg de spijs op het aanrecht en rol er een rol van ± 30 centimeter van.
  5. Haal het speculaas deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht met een klein beetje bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ±30 cm lang. Zorg dat de breedte breed genoeg wordt om de amandelspijs in te rollen. Snijd met een schep mesje rechte randen.
  6. Leg de rol amandelspijs aan de rand van het deeg en rol op. Zorg dat de naad aan de onderkant komt en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vouw de uiteinde dicht.
  7. Druk zacht een aantal amandelen in de bovenkant van de speculaasstaaf en smeer de staaf vervolgens in met het overgebleven ei.
  8. Bak de gevulde speculaasstaaf in 30 minuten gaar. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Ingredienten

Gevulde speculaasstaaf:

Deeg:

 

Gevulde speculaasstaaf