SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Kerstboom cupcakes

Kerstboom cupcakes

Zien deze cupcakes er niet super leuk uit?? Het pure chocolade cakeje gaat goed samen met de luchtige botercréme. Een paar sprinkles in de boom, een ster on top en klaar is je boom! PS. de cupcakes zijn een bestaand recept van saarbakt, simpel & lekker!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze kerstboom cupcakes:

  1. Maak de cupcakes volgens het recept (zie hier). De butterscotch chocolade heb ik vervangen voor pure chocolade en in plaats van bruine vormpjes heb ik witte vormpjes gebruikt.
  2. Wanneer de cupcakes in de oven staan begin je met de botercréme. Doe de melk in een steelpannetje. Zeef de bloem in drie delen toe aan de (nog koude) melk, roer steeds goed door met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Zet het steelpannetje nu op het vuur en laat langzaam warm worden. Met vijf minuten wordt het een dikke massa, maar blijf roeren! Wanneer een satéprikker rechtop blijft staan in het melk/bloem mengsel dan is het klaar. Schep het over een in bakje zodat het kan afkoelen.
  3. Doe de roomboter (op kamertemperatuur) in een beslagkom en klop deze op met een mixer. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, dit duurt ongeveer 10-13 minuten. Voeg tot slot de vanille extract door en klop nog kort door. Het moet een luchtige crème worden.
  4. Wanneer het melk/bloem mengsel is afgekoeld (roer nog even door), voeg je deze toe aan de botercrème. Mix nogmaals door met de mixer. Voeg tot slot de kleurstof toe en meng de botercrème door tot de kleur een geheel is.
  5. Schep de botercrème in een spuitzak. Kijk hier hoe je de kerstboom toef spuit (kijk vanaf 16 tot 26 seconden).
  6. Maak de cupcakes af met sprinkles naar keuze. Ik gebruikte kleine zilveren parels en kleine gouden sterretjes.

Enjoy!

 

 

Ingredienten

12 stuks:

Kerstboom cupcakes