SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Lemon Curd Meringue Tartelettes

Lemon Curd Meringue Tartelettes

Zien deze tartelettes er niet uit om op te (vr)eten?! De combinatie Lemon curd met meringue is top. Dit taartje past bij elke gelegenheid; verjaardag, high tea of zomaar.. Voor welke gelegenheid ga jij ze maken?

Dit heb je nodig:

Zo maak je deze Lemon Curd Meringue Tartelettes:

 1. Begin met het maken van de Lemon Curd, dit kan ook 1 of 2 dagen van tevoren. Het recept van de Curd vind je hier.
 2. Meng in een beslagkom de boter zacht. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix crèmig. Voeg tot slot de zout toe.
 3. Doe het ei bij het botermengsel en mix tot deze opgenomen is.
 4. Voeg nu de bloem en amandelmeel toe. Kneed met je handen door elkaar en maak uiteindelijke een bol van het deeg. Verpak de bol in plasticfolie en leg voor 1 uur in de koelkast.
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vormpjes in met boter of bakspray. Knip ook alvast kleine vierkantjes uit bakpapier ter grootte van de tartelette vormpjes.
 6. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ± 4 mm. Snijd rondjes uit het deeg en leg deze voorzichtig in de vormpjes. Prik vervolgens gaat in het deeg met een vork.
 7. Leg op elke tartelette een stukje bakpapier en leg hier de bakbonen in. Het deeg zal niet gaan opbollen maar wel gaar worden.
 8. Bak de tartelettes in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal na 10 minuten het bakpapier met de bakbonen ervan af zodat de bodems bruin kunnen worden.
 9. Haal na een totale baktijd van 20 minuten uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal vervolgens uit de vorm om verder af te laten koelen. Bak eventueel een tweede ronde.
 10. Maak de meringue. Zorg dat je een vetvrije kom hebt. Ontvet deze eventueel met een halve citroen. Splits de eieren, bewaar het eiwit. Met de eidooier ga je niks doen. Zorg dat er geen eidooier bij het eiwit in komt, de meringue zal dan mislukken.
 11. Klop met een mixer de eiwitten, voeg ondertussen beetje bij beetje de suiker toe en daarna de poedersuiker. Klop stijf tot je de kom op zijn kop kunt houden, het schuim mooi glanst en je pieken kunt maken.
 12. Doe de meringue in een spuitzak en vul de bodem met een kleine eetlepel Lemon Curd. Maak met de spuitzak van binnen naar buiten een roos.
 13. Met een Crème brûlée brander kun je de randen mooi bruin maken waardoor de roos nog beter uitkomt.

Enjoy!

Tips:

* Maak de Curd 1 a 2 dagen van tevoren, bewaar in een weckpotje in de koelkast

*  Maak de bodems 1 a 2 dagen van tevoren, bewaar in een afgesloten koektrommel

* Eenmaal bereid bewaar je de tartelettes 2 dagen afgedekt in de koelkast.

 

Ingredienten

Voo 12 tartelettes

Deeg:

Schuim:

Lemon curd:

 

Lemon Curd Meringue Tartelettes