SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Saar’s Apfelstrudel

Apfelstrudel

Wie kent ‘m niet, de warme apfelstrudel, afgemaakt met vanille saus.. Aan deze klassieker moet je eigelijk niks veranderen, toch heb ik dat wel een beetje gedaan. Door er een andere touch aan te geven is het nu een Saar’s Apfelstrudel. De combinatie van appel, rode bessen en pistache nootjes maakt het anders dan andere.

Snel door naar het recept! Het eindresultaat ziet er misschien indrukwekkend uit, maar de uitvoering is niet zo lastig als dat het lijkt! Volg stap voor stap de bereidingswijze en je krijg net zo’n mooie apfelstrudel!

Wat heb je nodig:

Zo maak je Saar’s Apfelstrudel:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  2. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Pel de pistachenootjes en hak deze fijn. Doe de appel, gehakte pistache, rode bessen, suiker en kaneel in een schaaltje meng door elkaar.
  3. Rol het vel bladerdeeg uit op de werkbank, laat het vel papier er nog even onder. Snijd uit alle hoeken een rechthoekje weg zodat er aan beide kanten een ‘stam’ ontstaat. Snijd vervolgens ± 12 reepjes van het bladerdeeg, aan de onder en bovenkant. Zie de foto’s onder het recept wat de bedoeling is.
  4. Verdeel het appelmengsel over het midden van het bladerdeeg. Vouw beide ‘stammen’ naar binnen. Nu ga je de reepjes om en om naar binnen vouwen (zie foto’s). Leg de apfelstrudel voorzichtig op de bakplaat.
  5. Kluts een ei in een schaaltje en smeer de apfelstrudel hiermee in.
  6. Bak de apfelstrudel gaar en goudbruin in ±18 minuten. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
  7. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer met vanille saus. Het recept van de vanille saus vind je hier.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 apfelstrudel:

Saar’s Apfelstrudel