SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Vanille saus

Vanille saus

Dit recept lijkt misschien ingewikkeld maar het is juist heel simpel! Binnen een paar stappen heb je een heerlijke saus gemaakt welke je kunt serveren bij ijs, cake, apfelstrudel of iets anders! De geur van warme vanille maakt dat je maar met je vingers in dat pannetje blijft dopen..

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Vanille saus:

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het merg er uit.
  2. Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier de slagroom, melk en merg van de vanille in. Voeg ook het overgebleven vanillestokje toe. Breng langzaam zachtjes aan de kook.
  3. Splits intussen 2 eieren en doe de dooiers in een schaaltje. Met de eiwitten ga je niks doen, maar je kunt de eiwitten wel bewaren om eventueel meringue schuimpjes te maken. Klik hier voor het recept van meringue schuimpjes.
  4. Wanneer het slagroom/melk mengsel zachtjes kookt haal je het vanillestokje er uit en schenk je het mengsel bij de twee dooiers.
  5. Klopt met een garde goed door en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
  6. Schenk het mengsel weer terug in het steelpannetje en verwarm opnieuw, maar zorg dat het niet gaat koken. Het mengsel moet nu iets indikken maar nog wel vloeibaar zijn. Dit kan 5-8 minuten duren.
  7. Haal het pannetje van het vuur wanneer de saus de gewenste dikte heeft. De saus wordt nog iets dikker wanneer het afkoelt. Doe de saus in een schaaltje en leg een velletje plasticfolie over de saus, er zal geen velletje ontstaan op de saus.
  8. Wanneer de saus afgekoeld is schenk je het over in een (weck) potje. Bewaar voor maximaal 1 week in de koelkast. Je kunt het gerust nogmaals verwarmen.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 1 klein weckpotje:

Vanille saus