SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde Carrot Pancakes

Carrot pancakes!

De bananen havermout pannenkoekjes onderhand zat? Niet getreurd! Deze wortel pannenkoekjes zijn een heerlijke vervanging! Ze zijn minstens zo makkelijk te maken en zijn heerlijk van smaak, vooral met wat Griekse yoghurt, honing en walnoten on top…

Dit power ontbijtje maakt dat jij er de hele ochtend tegenaan kunt. Ze zijn erg voedzaam en je hebt direct al een deel van jou groente inname binnen van die dag! Wortel is een zoete groente en is daarom een goede combinatie met pannenkoeken, wel een gezonde variant natuurlijk, let maar op!

Wat heb je nodig voor deze Carrot Pancakes:

Zo maak je deze verantwoorde Carrot Pancakes:

  1. Doe het zelfrijzend bakmeel, havermout, kaneel en koekkruiden in een beslagkom en meng door elkaar. Voeg de eieren en de helft van de melk toe, mix tot een beslag. Voeg vervolgens de rest van de melk toe tot het is opgenomen.
  2. Hal de walnoten fijn en rasp de wortel. Voeg deze beiden toe aan het beslag en spatel erdoor.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en maak kleine hoopje van het beslag. Bak aan beide kanten mooi bruin.
  4. Meng de kwark of Griekse yoghurt met de poedersuiker, serveer deze bij de pancakes. TIP: laat de poedersuiker achterwegen voor de gezonde variant. Maak eventueel af met honing en walnoten.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 2 personen (± 8 stuks):

Topping:

Verantwoorde Carrot Pancakes