SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Verantwoorde havermout banaan taart

Bananen taart

Is het een taart, is het een cake, is het voor ontbijt, is het voor lunch of tussendoor? Het antwoord is; het is zowel een taart als cake en kan ieder moment van de dag! Deze verantwoorde havermout banaan taart doet cake achtig aan en kan prima als lunch. Het is lekker om een smeersel bij te serveren, zoals Speculoos pasta, kokos pasta of iets fris zoals blauwe bessen jam. Wil je echt een passende topping, ga dan voor zelfgemaakte bananenmousse. Het recept hiervan vind je hier.  Door de ingrediënten die erin verwerkt zijn kun je prima een stukje eten zonder je schuldig te voelen, verantwoord en lekker!

Het beslag van deze luchtige taart heb ik gemaakt in een keukenblender. Alles erin en malen maar! Het lijkt een mislukte smoothie, maar het is een luchtig bananen beslag. De suiker in dit beslag is vervangen voor 4 bananen, de meel door havermout en de boter door olijfolie. Benieuwd hoe je deze taart maakt? Lees snel verder!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze verantwoorde havermout banaan taart:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in met boter of bakspray.
  2. Pel de bananen en doe in een keukenblender samen met de eieren en olijfolie. Mix tot een glad beslag.
  3. Voeg in twee delen de havermout toe en mix tot deze is opgenomen.
  4. Voeg tot slot de baking soda, kaneel en koekkruiden toe, mix tot deze zijn opgenomen
  5. Giet het beslag in de springvorm, snijd de 1/2 banaan in schijven en verdeel over de taart. Strooi tot slot de amandelschaafsel over de taart.
  6. Bak de taart in een voorverwarmde oven voor ± 35 minuten. Controleer met een satéprikker. Komt deze er schoon uit? Dan is de taart klaar. Bak de taart anders nog een paar minuten.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Optioneel:

 

Ingredienten

 

Verantwoorde havermout banaan taart