SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Wentelteefjes van Fryske Sûkerbôle

Het ultieme dessert

Onderhand werk ik alweer 3 jaar bij de bakker. Bij deze Friese bakker verkopen ze natuurlijk echte Fryske Sûkerbôle, oftewel, Fries Suikerbrood. Dit brood vliegt letterlijk als warme broodjes over de toonbank bij ons. En geloof me, het suikerbrood in het zuiden is niet het suikerbrood van Friesland. Mocht je dus een keer door de Friese landen rijden, neem vooral een Fries suikerbrood mee.

Suikerbrood is heerlijk met een dikke laag roomboter, hmmmm… Maar wat nog lekkerder is zijn deze wentelteefjes van Fries Suikerbrood! Wil je indruk maken tijdens het kerstdiner, maak dit als nagerecht! Het is ook nog eens simpel te bereiden; bolletje ijs erbij en serveren maar!

Wat heb je nodig voor deze wentelteefjes van Fries Suikerbrood:

Zo maak je deze wentelteefjes:

  1. Snijd 4 plakken suikerbrood en zet even aan de kant.
  2. Klop een ei los in een kom. Voeg de melk hieraan toe en roer door elkaar. Voeg nu de kaneel toe en roer door tot het goed opgenomen is.
  3. Zet een pan op het vuur en doe er een klontje boter in.
  4. Leg één voor één de plakken suikerbrood in het kommetjes met ei/melk/kaneel mengsel. Draai ze ook om.
  5. Bak de suikerbrood wentelteefjes aan beiden kanten goudbruin.
  6. Serveer op een bord en schep er een bolletje ijs naast. Strooi eventueel nog wat chocolade krullen of nougatine over de wentelteefjes. Ook kun je chocoladesaus of roodfruit bij de wentelteefjes serveren.

Tip: wil je dit gerecht een frisse touch geven? Maak zelfgemaakte Lemon Curd en serveer deze bij dit gerecht. Het recept van de Lemon Curd vind je hier.

Enjoy!

Ingredienten

Voor 2 personen:

Wentelteefjes van Fryske Sûkerbôle