SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Yoghurt taartjes met limoen en chocolade

Yoghurt taartjes met limoen en chocolade

Soms heb ik zo’n middag dat ik in de keuken wil staan, maar geen idee heb wat ik wil maken. Ik pak dan mijn stapel tijdschriften en blader lekker door. OH! Deze zien er lekker uit.. Aan de slag dan maar!
Deze kleine yoghurt limoen taartjes zijn geschikt als toetje maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardag. Ze zijn heerlijk fris en makkelijk te maken, geloof me!

Wat heb je nodig voor deze taartjes:

Zo maak je deze taartjes:

  1. Doe de bloem, poedersuiker en het zout in een kom en meng dit kort met de keukenmachine.
  2. Voeg de koude blokje boter al draaiende toe tot het een kruimelig deeg wordt.
  3. Voeg vervolgens 1 ei toe en draai tot een samenhangend deeg.
  4. Pak het deeg in plasticfolie in en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van ± 0,5 centimeter.
  6. Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg. Zet ze voor 20 minuten in de vriezer.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de bodems rechtstreeks uit de vriezer in 15-20 minuten goudbruin.
  8. Meng ondertussen de 225 gram Griekse yoghurt, suiker, het overgebleven ei + de extra dooier, en het sap en rasp van de limoen tot een homogeen mengsel.
  9. Draai de oven terug naar 150 graden, giet de vormpjes voorzichtig vol met het yoghurtmengsel en bak de vulling in 10 minuten gaar.
  10. Laat de taartjes volledig afkoelen en bedek ieder taartje met een lepel Griekse yoghurt.
  11. Versier de taartjes met witte en bruine chocolade rasp. Hoe je deze chocolade rasp/krullen maakt vind hier!

Enjoy!

Ingredienten

Voor 6 taartjes:

Tartelette deeg:

Vulling:

Yoghurt taartjes met limoen en chocolade