SaarBakt door Sara van der Velden

Home - Recepten - Lemon meringue taart

Lemon curd meringue taart

Ik heb dit recept al eens in tartelette vormpjes gemaakt (zie hier), maar een grote taart ziet er toch imponerender uit. Daarnaast wou ik altijd al eens iets met eetbare bloemen doen, bloemen maken een taart helemaal af, vooral bij deze taart!

Wat heb je nodig:

Zo maak je deze Lemon meringue taart:

 1. Begin met het maken van de bodem. Splits het ei en doe de eidooier in een schaaltje. Bewaar het eiwit voor het schuim wat je later gaat maken.
 2. Doe de bloem, basterdsuiker en mespunt zout in een beslagkom en meng door elkaar.
 3. Voeg de dooier, boter (in blokjes) en water toe en kneed met je handen in 5 minuten tot een mooie bol deeg. Verpak in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
 4. Maak intussen de Lemon curd. Klik hier voor het recept.
 5. Vet de springvorm in met boter en verwarm de oven voor op 175 graden.
 6. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif de werkbank met een beetje bloem. Rol het deeg uit en bekleed de springvorm hiermee. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
 7. Leg een op maat geknipt vel bakpapier over de springvorm heen en leg hier de bakbonen in. Je gaat de bodem ‘blind bakken’, dit zorgt ervoor dat het deeg gaar wordt maar niet omhoogkomt.
 8. Bak de bodem in 15 – 20 minuten gaar en goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
 9. Wanneer zowel de bodem als lemon curd afgekoeld zijn, giet je de lemon curd over de bodem heen, verdeel gelijkmatig.
 10. Nu maak je het eiwitschuim. Zorg ervoor dat je beslagkom vetvrij is. Splits de eieren, doe de eiwitten in de kom. Met de dooiers ga je niks doen. Klop de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop net zolang door tot je de kom op zijn kop kunt houden en het eiwitschuim er niet uitvalt.
 11. Verdeel het schuim over 3 spuitzakken met 3 verschillende spuitmondjes. Spuit mooie patronen over de lemon curd.
 12. Ga met een gasbrander (crèmecrûléebrander) over de meringue heen. Maak de taart af met versiering van bloemen, blauwe bessen en eventuele muntblaadjes.

Enjoy!

Ingredienten

Bodem:

Lemon curd:

Schuim:

Topping:

Lemon meringue taart