SaarBakt door Sara van der Velden

Meest recente recepten

Lemon Curd
Lemon Curd
Zelfgemaakte Lemon Curd Lemon curd komt oorspronkelijk uit Engeland, het is een zoete ietwat zurige substantie, gemaakt van citroen, suiker, boter en ei. Je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken: voor op scones, pannenkoeken, door yoghurt, in taarten en meer! Het enige wat je nodig hebt bij het maken is: geduld Je kunt lemon curd ook invriezen. Maak kleine porties zodat je deze uit de vriezer kunt halen wanneer je het…
Lees meer
Papa’s oliebollen
Papa’s oliebollen
Geheim recept, tot vandaag.. Zo lang ik besta op deze aardbol bakt mijn vader oliebollen op oudjaarsdag. En zo lang ik besta heeft hij zijn eigen recept hier voor. Iedereen in de buurt is ook bekend met deze befaamde speciale oliebollen, de oliebollen van huize van der Velden. Tot op de dag van vandaag is het een geheim recept, maar daar komt nu verandering in! Een oliebol bestaat uit gefrituurd…
Lees meer
Yoghurt taartjes met limoen en chocolade
Yoghurt taartjes met limoen en chocolade
Yoghurt taartjes met limoen en chocolade Soms heb ik zo'n middag dat ik in de keuken wil staan, maar geen idee heb wat ik wil maken. Ik pak dan mijn stapel tijdschriften en blader lekker door. OH! Deze zien er lekker uit.. Aan de slag dan maar! Deze kleine yoghurt limoen taartjes zijn geschikt als toetje maar ook voor bijvoorbeeld een verjaardag. Ze zijn heerlijk fris en makkelijk te maken, geloof…
Lees meer
Gemberkoekjes
Gemberkoekjes
Gemberkoekjes De kerst is weer achter de rug en de buikjes zijn weer gevuld. Onlangs maakte ik een zebra tulbandcake en gebruikte ik voor de versiering deze sterren gemberkoekjes. Natuurlijk kun je ze ook met andere vormpjes uitsteken, maar de sterren waren toen toepasselijk. De belangrijkste eigenschap van gember is dat je er lekker warm van wordt. Deze koekjes zijn zoet, maar ook lekker pittig. Heerlijk met een kopje gemberthee…
Lees meer